SARIKAMIŞ HAREKATI YIL DÖNÜMÜ MESAJI

SARIKAMIŞ HAREKATI YIL DÖNÜMÜ MESAJI Haberler

Sarıkamış Harekâtı Yıl Dönümü Mesajı

Sarıkamış harekatının yıldönümünde, Allahu Ekber dağlarında, aziz vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet minnet ve şükranla anıyorum. Sarıkamış’ta zor ve çetin yaşam koşullarında, düşmanla daha çatışmadan binlerce Müslüman Türk evladının yaşadığı trajedi, vatan savunmasının, bu kutsal topraklar için verilen mücadelenin hangi koşullarda gösterildiğini en net bir biçimde gösteren tarihi dönemlerden biridir. 60 binden fazla Mehmetçiğimiz ne yazık ki çetin kış şartlarında donarak hayatlarını kaybetmişlerdir. Tarihe büyük harflerle düşen bu dram, aziz askerlerimizin ve şehitlerimizin bu ülke için verdikleri en büyük fedakarlıklardan biri olarak kayıtlara geçti.

Türkün tarihi şanlı kahramanlık destanları ile doludur. Türk askerini bariz biçimde diğer milletlerden ayıran en temel vasfı fedakarlık boyutunun asla sınırlara sığdırılamayacağıdır. Türk milleti dün nasıl dış güçlere, ülkesini işgal edip tarumar etmek isteyen işgal güçlerine, zalimlere, despotlara karşı meydana okudu ise, bugün de aynı kararlılık ve azimle canını siper etmeye devam ediyor.

Sarıkamış’ta verilen mücadele, destansı fedakarlık, bugün misli ile artarak devam etmektedir. 15 Temmüz FETÖ’cü darbe girişimine karşı, Türk milletinin bütün dünyanın haklı takdirini kazanan mücadelesi bu vatanın, bu milletin koşullar ne olursa olsun vatanı için seve seve canını verebileceğini gösteren en şanlı mücadelelerden biridir.

Türk milleti, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, tarihe altın sayfalarla geçecek bir mücadele ile küresel güçlerin taşeronu olarak devreye sokulan darbeci vatan haini FETÖ’cü darbe girişimine karşı kanları ve canları engel olmuştur. Bu aziz millet ile ne kadar övünsek azdır. Rabbimize şükürler olsun geçmişi kahramanlıklarla dolu bir milletin evlatları atalarına yakışır bir yiğitlik ve fedakarlık örneği ile tarih yazmaya devam ediyor.

Sarıkamış harekatı bir fedakarlık anıtı olarak yüreklerdeki yerini korumaya devam etmektedir. Vatanları için Allahu Ekber dağlarında donarak hayatlarını kaybeden Mehmetçiklerimizin her biri milletinin sıcak yüreğinde yatmaya devam ediyor. Ruhları şad olsun.

Sarıkamış Harekatının yıldönümünde başta bir kez daha Sarıkamış şehitleri olmak üzere, tüm şehitlerimizi, bu vesile ile yine 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Türk ve Müslüman bir milletin evladı olmanın büyük bahtiyarlığını yaşıyorum.

Abdurrahman DEMİREL

Hassa Belediye Başkanı